Silmälasitarjoukset 2017

Netti ja kaupat ovat tänäpäivänä täynnä erilaisia silmälasitarjouksia, jonka takia koimme tarpeelliseksi luoda erillisen sivun, johon yritämme päivittää parhaat silmälasitarjoukset mitä kulloinkin on tarjolla.

silmälasitarjoukset

Koska silmälaseja myyviä nettikauppoja on jo niin monta, olemme joutuneet keskittymään suomalaisten suosituimpiin nettikauppoihin. Onneksi yleensä juuri heillä on parhaat suhteet posteihin, silmälasien valmistajiin ja muihin toimijoihin, jonka ansiosta he voivat tarjota yleensä ne parhaat silmälasitarjoukset.

Joskus on tietenkin mahdollista, että paras tarjous löytyy muualta. Kuitenkin yleensä ne ovat jossakin näistä listatuista kaupoista. Ja jos ollaan ostamassa merkkilaseja, ei niitä ihan outoja ja varsinkaan liian halpoja kauppoja kannata ehkä käyttää, sillä silloin on aina jonkinasteinen riski, että ostetut lasit eivät ehkä olekkaan aitoja. Tätä voi estää tarkistamalla, onko kyseinen myyjä tämän valmistajan virallinen myyntitaho, tai sitten pysyä vain näissä suurissa nettikaupoissa (jota suosittelen itse)

Miksi silmälasitarjoukset ovat niin monimutkaisia?

Silmälasitarjoukset voidaan jakaa kahteen luokkaan:

  1. Meillä on perinteisiä tarjouksia, joissa lasien hintaa on alennettu 30, 40 tai vaikka 70 % normaalista.
  2. Tämän lisäksi varsinkin suomalaiset optikot suosivat tarjouksia, joissa saa esimerkiksi toiset lasit edullisesti, aurinkolasit kaupan päälle, tai vaikka toisen linssit samaan hintaan.

Nämä ensimmäisen luokan tarjoukset ovat selkeitä ja hyviä, mutta nuo jälkimmäisen luokan tarjoukset, no ne voi monesti joutua lukemaan moneen kertaan ja tarkkaan, että oikeasti ymmärtää mitä siinä tarjouksessa tarjotaan. Nämä tarjoukset ovat niin monimutkaisia, että jopa Kilpailu- ja Kuluttajavirasto on niihin useasti puuttunut.

Siltikin, vielä 2017 monet silmälasitarjoukset ovat tehty turhan monimutkaisiksi, jolloin kuluttajalla on vaikea ymmärtää miten tarjous ylipäätänsä toimii, ja ehkä tarkoituksenmukaisesti vielä, onko se hyvä tarjous vai ei.

Tässä esimerkkinä muutama yleinen tarjouskikka, ja niiden mahdolliset sudenkuopat.​

  • Kehykset puoleen hintaan / Ilmaiseksi: Tarjous on usein sitä mitä väittää, mutta siinä voi olla rajoituksia kehysten laadussa ja hinnassa. Usein myös kehykset ovat se silmälasien halvin osa, joten linssien hinnan johdosta tämä tarjous voi loppujen lopuksi olla aika heikko.
  • Toiset vastaavat silmälasit kaupan päälle: Ongelma tässä tarjouksessa on se, että se yleensä tarjoaa ostajalla silmälasit, joissa on samanlainen kehys ja kaikkein halvimmat linssit. Näin ollen mikäli ostaja on hankkinut "varsinaisiin" silmälaseihinsa laadukkaat linssit, eivät ne kuuluu näihin toisiin ilmaisiin laseihin.
  • Silmälasit alkaen X: Nämä tarjoukset voivat olla hyvin rajattuja, ja alkaen -hinta voi olla käytössä jopa vain muutamissa eri malleissa. Lisäksi tarjous koskee vain halpoja peruslinssejä, jolloin parempien linssien johdosta hinta voi nousta reilustikkin.

Joskus nämä kikkailutarjoukset voivat olla hyviä, mutta itse suosittelen yleensä tarkastelemaan mielummin noita kiinteitä prosenttitarjouksia, ja erityisesti tarjolla olevia Outlet -tarjouksia.

Yleistyksenä voidaan sanoa, että Eurooppalaisten omistuksissa olevissa nettikaupoissa on usein hintaperäiset tarjoukset, kun taas suomalaisissa sitten noita monimutkaisia silmälasitarjouksia.​

Parhaat silmälasitarjoukset juuri nyt

Nyt kun olemme käsitelleet nämä tarjoukset, katsotaan sitten millaisia silmälasitarjouksia tällä hetkellä on tarjolla.

Leave a Comment: