silmälasit 2017

Silmälasit 2017 – Muoti ja Trendit

Mitäpä olisi uusi vuosi ilman uusia muoteja ja trendejä?

Vaikka osa pitääkin silmälaseja enemmän välineenä joka parantaa näköä kuin suoranaisena muodikkaana asusteena, ei se tarkoita etteikö silmälasimuotikin eläisi voimakkaasti ajan hengessä.

Vuonna 2016 oli muoti omanlaistansa, ja hieman muuttunut taas kun on siirrytty vuoteen 2017. Tämän takia onkin hyvä katsella, millaiset silmälasit ja tyylit ovat muodissa vuonna 2017.​

2017 Uutuus: Läpinäkyvät kehykset

Merkittävin selvästi uusi muotisuuntaus ovat silmälasit, joiden kehykset on tehty lähes läpinäkyviksi. Kyseessä on muovista valmistetut kehykset, jotka ovat hieman vaaleat, mutta aika näkymättömät.

Nämä ovat kuitenkin eri asia kuin hengettömät silmälasikehykset, jotka oli muotia noin 5 vuotta sitten. Hengettömät silmälasit olivat laseja ilman kehyksiä. Näissä uusissa kehykset ovat kuitenkin aivan yhtä kookkaat kuin "normaaleissakin" laseissa, mutta ne ovat kuin pleksilasista tehtyjä.​

Valikoimaa näissä tuotteissa löytyy aivan ohuista ja pienistä kehyksistä aina hyvinkin paksuihin kehyksiin. Tämä on suuntaus, joka on vuodelle 2017 ominainen.​

Jatkoa edellisvuosilta: Suuret silmälasit

Suurikokoiset silmälasit ovat olleet muodissa jo monen vuoden ajan, eikä tämä vuosi 2017 ole ainakaan se vuosi, jolloin tämä trendi kääntyisi.

Tämä trendi on ollut voimakkaimmilaan erityisesti naisten silmälaseissa, mutta sopii aivan hyvin miehillekkin. Jostakin syystä miehet eivät kuitenkaan ole tätä trendiä niin vahvasti ottaneet osakseen.

Läpinäkyvien kehyksien vastapainona myös värikkäät ja räväkätkin kehykset ovat muodissa, ja niitä yhdistelläänkin erityisesti suurten linssien kanssa.

Tätä kautta onkin mahdollista luoda hyvinkin yksilölliset lasit, joita ei aivan heti vastaan tule kadulla tai töissä.​

Klassiset muodot yhä voimissaan​

Silmälasitmuoti, kuten niin monet eri muodit, elävät aaltoliikettä, jolloin monesti vanhojen aikojen muoti-ilmiöt palaavat taas esiin.

Silmälasien kohdalla vahvasti muodissa 2017 ovat sekä Cat Eye- että Tortoiseshell -nimillä kulkevat silmälasimallistot.​

Cat Eye lasit

silmälasimuoti

Cat eye lasit ovat saaneet nimensä niiden kehysten muodosta, joka muistuttaakin hieman kissojen silmiä.

Tämän muotoiset silmälasit ovat olleet jo kauan esillä, mutta nousseet taas selvästi esille useiden amerikalaisten julkkisten pitäessä niitä, ehkä tunnetuimpana Katy Perry.​

Tämä on selvästi myöskin enemmän naisten silmälaseja koskeva muoti, ja miehillä yleisempi on seuraavana listattu Tortoiseshell -muotoilu.

Yhdistämällä Cat eye -silmälaseihin värejä ja kuviointeja, voi niihin luoda modernia ilmettä ja tuoda ne tämän vuosituhannen puolelle.

Vahvoja värejä ja kuvioita kannattaakin suosia, ja jos oikein haluaa kokeilla, voi värikkäillä linsseillä muuttaa näiden lasien kuvaa reilustikkin.​

Tortoiseshell -lasit

Tortoiseshell tarkoittaa osaltaan kehysten muotoa, mutta myös niiden kuviointia. Nämä lasit sisältävätkin pyöreähköt linssit kuvioinnilla, joka muistuttaa hieman kilpikonnien väritystä.

Nämä lasit olivat vahvasti esillä 80-luvulla, ja niiden tunnetuin värimaailma on ruskea tummalla kuvionnilla.

Kuten edellisissä malleissa, näihinkin laseihin voi saada paljon uutta lookkia yhdistelemällä värejä ja ottamalla esimerkiksi tavallista suuremmat linssit.

Vaihtoehtona on myös ottaa konservatiivisempi linja, ja valita turvallinen ruskea väritys, joka on aina tyylikäs valinta niin miehillä kuin naisillakin.​

Yhteenveto vuoden 2017 silmälasimuodista

Verrattuna joihinkin aikaisempiin vuosiin, ei vuosi 2017 tuo yhtä radikaaleja uusia tuulia kuin on joinakin vuosina nähnyt. 

Tänä vuonna vuodissa vaikuttaakin olevan silmälasit, joissa yhdistellään modernia ja retroa. Samaten vastakohdat vetoavat, ja tuomalla klassiseen muotoiluun modernia värimaailmaa, voi tuoda vanhoillisiinkin muotoihin todella tuoretta näköä.​

Läpinäkyvät kehykset ovat ehkä se selvin uusin muotisuuntaus 2017, ja mielenkiintoista onkin nähdä, miten hyvin se ottaa tuulta allensa.

Yhteenvetona lyhykäisyydessään voisi vuodelle 2017 antaa nämä silmälasien muotia koskevat vinkit:​

  • Valitse ja suosia suurempia linssejä ja muotoja
  • Älä pelkää yhdistää värejä ja uusia kuviointeja kehyksissä tai jopa linsseissä.
  • Monet retro- ja klassikkomuotoilut ovat yhä in, ilman mitään radikaaleja värejäkin.
  • Kuitenkin näihin saa uutta ilmettä valitsemalla kirkkaampia värejä ja mielenkiintoisempia uusia kuviointeja.
  • Vastakohdat muodissa, joko lasit selvästi esille, tai melkein kokonaan piiloon

Leave a Comment: