Aurinkolasit Vahvuuksilla

On paljon mukavempaa käyttää aurinkolaseja vahvuuksilla, jos tarvitsee näön korjausta myös auringossa. Vaikka onkin periaatteessa mahdollista hankkia myös pelkät aurinkolasien linssit, jotka voidaan liittää normaalien silmälasien päälle, ovat erilliset aurinkolasit yleensä se mukavampi ja tyylikkäämpi vaihtoehto.

Aurinkolasien linsseihin vahvuuksien saaminen ei edes maksa kovinkaan paljon ylimääräistä, jonka takia monet suomalaiset ovatkin alkaneet ostamaan yhä suuremmissa määrin aurinkolaseja vahvuuksilla auringonpaistetta varten.​

Tällä hetkellä suosittuja aurinkolaseja vahvuuksilla myyviä nettikauppoja ovat ainakin seuraavat.​

Aurinkolasien tärkein tehtävä

aurinkolasit vahvuuksilla

Suurin syy miksi niitä aurinkolaseja pidetään on se, että ne estävät liiallisen auringonsäteilyn pääsyn silmään. Auringosta tulee varsinkin kesällä myös Suomeen aika voimakkaasti UV-säteilyä, joka silmään osuessaan ei tee sille hyvää. Tämä säteily aiheuttaa vahinkoa silmissä, joka onneksi yleensä alkaa oireilla vasta vuosien päästä.​

Kuitenkin suojaamalla näköäsi jo tänään, voit nauttia terveemmistä silmistä myös vanhempana. Eikä tämä etu ole vain tulevaisuudessa, sillä aurinkolasit päässä on myös kivempi olla ulkona kirkkaalla säällä.

Suuri ongelma ihmisillä jotka käyttävät jo silmälaseja on se, että he eivät usein viitsi vaihtaa lasejaan kun vasta sitten kun on pakko. Varsinkin jos aurinkolaseissa ei ole vahvuuksia, on kynnys lasien vaihtoon sen verran korkea, että sitä helposti pitää vain niitä normaaleja silmälasejaan.

Tämä on harmillista, sillä vain harvat silmälasit suojaavat yhtään UV-säteilyltä, ja harvat niin tehokkaasti kuin aurinkolasit. Jos hankit itsellesi aurinkolasit sopivilla vahvuuksilla, teet tästä vaihtamisesta helpompaa, jolloin todennäköisesti teetkin sen muutenkin kuin vain silloin, kun on todella kirkasta.

Moni ei tiedä, että pilvet eivät juuri estä UV-säteilyn pääsyä lävitse. Tämän takia tämä silmiä vaurioittava säteily voi päästä suorana silmiin, vaikka olisi pilvinen sää. Sen takia turvallisinta onkin pitää kesäisin aurinkolaseja aina ulkona klo 9 - 16 välisenä aikana olleessaan, oli pilviä tai ei.​

Entäs sitten fotokromaattiset linssit?​

Jos aurinkolasien kanssa kulkeminen ei todellakaan houkuta, on mahdollista hankkia myös silmälasit fotokromaattisilla linsseillä.

Fotokromaattiset linssit ovat linssejä jotka mukautuvat kirkkauden mukaan, Kun on kirkasta, suojaavat ne näköä tiukemmin, kun taas pimeämpään mennessä päästävät ne valoa paremmin lävitseen.

Tarkemmin ottaen tämä toiminto perustuu linssien reaktioon UV-säteilyn kanssa. Tämän takia nämä lasit suojaavatkin silmiä todella hyvin, koska niiden teho perustuu juuri tämän haitallisen säteilyn määrään.​

Fotokromaattiset linssit ovatkin kasvattaneet suosiotaan ihmisten keskuudessa, jotka joutuvat liikkumaan paljon ulko- ja sisätilojen välillä kesäisin. Niiden kanssa ei myöskään tarvitse raahata erikseen mukanaan aurinkolaseja, vaan yhdet lasit hoitavat koko homman.

Nämä lasit ovat hieman tavallisia kalliimpia, mutta jos et halua kantaa mukanasi toisia laseja, kannattaa näitä ainakin harkita.​

Onko polarisointi sen arvoista?​

Toinen asia mikä aurinkolaseissa herättää keskustelua on niiden polarisointi. Onko se rahan arvoista, vai pärjääkö sitä ilmankin.

Polarisaatio linsseissä tarkoittaa sitä, että ne päästävät lävitseen vain tietynsuuntaisesti liikkuvia valonsäteitä. Ideana tässä on se, että linssit päästävät lävitseen auringonsäteet jotka tulevat suoraan auringosta. Kuitenkin kun säteet heijastuvat jostakin pinnalta, vaihtuu niiden suuntakin, ja tälläistä säteilyä polarisoivat linssit eivät päästäkkään lävitseen. Normaaleissa aurinkolaseissa nämä menevät suoraan lävitse silmään, jonka takia mm. veden äärellä onkin niin kirkasta auringon paistaessa. Silloin tulee tavallaan moninkertaisesta säteilyä silmään.

Se onko polarisointi sitten sen arvoista riippuu hieman käytöstä ja tarpeesta. Jos olet paljon tien päällä tai veden äärellä, suosittelisin lämpimästi panostamaan sen 50 - 100 euroa lisää, jotta saisit polarisoivan suojan. Sama juttu jos olet muuten paljon heijastavien pintojen lähellä päivittäin.

Myös ihmiset joilla on herkät silmät tai jotka saavat auringonsäteilystä helposti päänsärkyä kannattaa ainakin harkita tälläisten polarisoivien aurinkolasien hankintaa, vahvuuksilla tai ilman. Ne voivat olla suuri apu herkille silmille, ja mm. migreenistä kärsiville estää kohtausten iskemisen.​

Aurinkolasit voimakkuuksilla vai ei

Nykyään aurinkolasien tekniikka on kehittynyt niin hyvin, että ei ole oikeastaan järkeä ostaa aurinkolaseja ilman vahvuuksia, jos niitä tavallisia silmälaseja käyttää. Tietenkin on mahdollista pitää esim. kesäisin piilareita ja aurinkolaseja yhdessä, mutta jos haluaa kuitenkin pitää niitä ihan tavallisia laseja, kannattaa panostaa hieman extraa, ja hankkia suoraan aurinkolasit vahvuuksilla.

Niiden avulla on elämä paljon mukavempaa, ja kun pidät samoja laseja parin vuoden ajan, ei tämä 50 euron lisähinta tuo paljon lisää kun ajatellaan paljonko laseille on käyttöä.

Lisäksi kun hyödynnät netissä olevia tarjouksia, voit saada aurinkolasit vahvuuksilla ajoittain todella edullisesti, Muutenkin aurinkolasit kannattaa voimakkuuksilla hankkia mieluiten netistä, sillä siellä valikoima on parempi ja hinnat halvempia.

Netin kautta löytää monia merkkituotteita ja -laseja, voimakkuuksilla tai ilman, halvalla ja nopeasti kotiin toimitettuna. Tilaa siis aurinkolasisis voimakkuuksilla jo ajoissa, jotta ne ovat sitten valmiina kun tarvetta on!​

Leave a Comment: