aurinkolasit netistä

Hanki Aurinkolasit Netistä ja Säästä

Sille on selvä syy, miksi yhä useampi suomalainen on alkanut ostamaan aurinkolasinsa netistä.

Netissä valikoima on laajempi, hinnat alhaisemmat ja tilausehdot monesti paremmat kuin muista, tavallisista kaupoista ostettuna.

Älä siis aikaile turhaan, vaan hanki seuraavat aurinkolasisi suosiolla seuraavien suosittujen nettikauppojen kautta. Et takulla tule enään palaamaan vanhaan!

​Onko helppo ostaa aurinkolasit netistä?

On monia syitä hankkia aurinkolasit netistä, mutta myös seikkoja, joiden takia osa ihmisistä on hieman epäluuloinen sen suhteen. Onko vaikea löytää sopivat lasit, silmälasit tai aurinkolasit, verkosta? Jos ei, miten niitä sitten osaa valita, jos ei pääse sovittamaan?

aurinko pilvi

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin esitämme vastaukset tässä artikkelissa.

Eräs hyvä ongelma netistä tilatessa on se, että tarjontaa on ihan tuhottomasti. Tämä on tavallaan hyvä, mutta voi monilla tehdä myös valinnan vaikeaksi, jos tiedossa ei ole jo valmiiksi tiettyjä merkkejä tai malleja mitä on etsimässä. Lisäksi jos etsit aurinkolaseja vahvuuksilla, on netti hyvä paikka lähteä niitä etsimään.

Tiesitkö kuitenkin, että on tutkittu aika tarkoin sitä, millaiset aurinkolasit sopivat tietyntyylisille kasvoille. Tätä kautta onkin helppo lähteä liikkeelle, ja kun ostat lasit sovittamatta, on hyvä tietää hieman jo arviolta, sopiiko tämän tyyliset lasit sinun kasvojesi muotoihin.

Tästä suosittelenkin lähtemään liikkeelle, eli katsomalla, minkä muotoiset kasvot sinulla on.​

Aurinkolasimallit ja kasvojen muoto

Yleisesti silmä- tai aurinkolaseja ostettaessa kasvojen muoto voidaan jakaa 5 pääluokkaan. Ne ovat seuraavat:

  • Ovaali
  • Pyöreä
  • Neliskulmainen
  • Sydämenmuotoinen
  • Pitkulainen

Tässä ideoita, mistä kannattaa lähteä liikkeelle ja ohjeita, mistä tiedät minkämalliset kasvot oikein omaat.

Sinulla on ovaalit kasvot jos... poskipääsi ovat kasvojen leveimmät kohdat, ja ohimo sekä leuka on hieman tätä kapeammat.​

Ovaaleille kasvoille sopivat lähes kaiken malliset aurinkolasit, ja se onkin helpoin muoto hankkia lasit kuin lasit.

Sinulla on pyöreät kasvot jos.... ovaalin tavoin sinun poskipääsi ovat kasvojen levein kohta, mutta myös ohimo ja leuka ovat melko leveitä.

Pyöreille kasvoille parhaiten sopii keskimäärin aurinkolasit, joissa on kulmia ja särmää.​

Sinulla on neliskulmaiset kasvot jos.... leuka, poskipäät ja ohimo ovat suunnilleen yhtä leveitä.

Neliskulmaisille kasvoille sopivat erityisesti pyöreämmät muodot omaavat aurinkolasit.

Sinulla on sydämenmuotoiset kasvot jos.... Kasvojen levein kohta on ohimon tasolla, ja kasvot ovat kapeimmillaan leuan tasolla.

Tämän muotoisille kasvoille sopivat erityisen hyvin aviator -tyyliset aurinkolasit ja lasit, joissa on pienemmät kehykset.

Sinulla on pitkulaiset kasvot jos.... kasvosi ovat selkeästi pidemmät kuin leveä.

Pitkille kasvoille sopii hyvin suuret ja näyttävät aurinkolasit, jotka myös saavat kasvot näyttämään tasapainoisemmilta.

Kun tiedät ainakin suunnilleen kasvojesi muodot, on aika alkaa katsella sitä vastaavia aurinkolaseja. Jos ostat lasisi verkosta, voit helposti rajata tarjonnan vain tämän tyylisiin laseihin, joka nopeuttaa selailuasi.

Mallistoltaan sopivista laseista kannattaa katsoa ainakin nämä seuraavat seikat:​

Uv-suoja

Tehokas Uv-suoja on sitä tärkeämpi, mitä enemmän laseja käytetään päivässä.

Se on myös eräs suurimmista eroista, mitä tulee kalliimpien ja halvempien aurinkolasien välillä.​ Panostamalla hieman enemmän rahaa lasien hankkinassa, saat suuren eron silmäsi saaman suojan kanssa.

Halvat aurinkolasit saattavat olla jopa pahemmat kuin ilman laseja oleminen, sillä niiden pimentävä vaikutus saa pupillit avautumaan enemmän, jolloin entistä enemmän tätä haitallista säteilyä pääsee silmään.

UV-valo on siis aurinkon lähettämää säteilyä, joka vaurioittaa ihoa ja silmiä. UV-suoja aurinkolaseissa estää tämän säteilyn pääsyn lasien lävitse silmiin, ja täten suojaa niiden terveyttä samalla.​

Hyvin edullisissa aurinkolaseissa ei yleensä tätä suojaa ole, vaan ne vain tummentavat näkökenttää.​

Polarisoidut aurinkolasit

Polarisaatio on tekniikka, jonka avulla linssien lävitse voidaan päästää vain tietyssä suunnassa liikkuvaa valon aaltoliikettä. Sitä käytetään moniin eri tarkoituksiin, joista aurinkolasit ovat vain eräs tunnetuimmista.

lasten aurinkolasit

Mitä polarisaatio sitten tekee? No estämällä tietynsuuntaiset auringonsäteet, estää se heijastuneiden säteiden pääsyn linssien lävitse. Nimittäin kun auringonsäteet heijastuvat esimerkiksi veden pinnasta, vaihtuu samalla niiden aaltoliikkeen suunta.

Polarisaatiolla saadaan siis estettyä heijastuneen valon pääsyn silmiin. Näin ollen se on erityisen hyvä ominaisuus, kun ollaan heijastavien pintojen ääreillä, esimerkiksi autoa ajettaessa ja veden äärellä.

Polarisoidut aurinkolasit eivät ole kaikkein halvimpia, mutta jos lasit tulevat pidemmäksi ajaksi ja vietät paljon aikaa ratin takana tai vesillä, kannattaa siihen se lisähinta panostaa.​

Lasien brändi

Vaikka aurinkolasien brändi ei tietenkään aina takaa niiden laatua, on näiden tekijöiden välillä yleensä selvä suhde.

Nopeasti katsottuan kympin ja satasen aurinkolasit voivat näyttää lähes identtiseltä, mutta käytössä ja kestävyydessä on yleensä selviä eroja.

Merkittävä ero on mm. edellä mainitun UV-suojan suhteen. Sitä ei näe päältäpäin, mutta silmäsi kyllä kiittävät kun tämä ominaisuus löytyy.

Laadukkaammissa aurinkolaseissa voi olla muitakin uusia tekniikoita, kuten Oakley aurinkolasien erilaisiin urheilulajeihin suunnitelluissa laseissa.

Jos aiot käyttää laseja pidemmän aikaa, kannattaa panostaa se satanen lisää ja hankkia kerralla ihan kunnolliset lasit.​

Kuinka hyvin lasit peittävät silmiäsi

Alunperin suuremmat aviator aurinkolasit lähtivät liikkeelle siitä, kun piloottia häiritse se, kuinka pienemmät linssit päästivät valoa ohitseen suoraan silmään.

Tämän takia monesti onkin parempi, kun linssit ovat laseissa hieman suuremmat ja peittävämmät. Tällöin erityisesti keskipäivällä korkealta tuleva aurinko ei niin helposti tule lasien ohitse silmään.​

Tarviiko aurinkolaseja pilvisellä säällä

Yleinen virhe aurinkolasien kanssa on se, että ne otetaan pois päästä kun aurinko menee pilveen. Kyllä, silloin ei yleensä häikäise yhtään niin pahasti, mutta jos halutaan suojata silmiä auringon pahalta säteilyltä, on tämä iso virhe.

Vaikka pilvet voivat laskea kirkkautta, ne eivät estä paljoakaan UV-säteilyä, joka tulee lähes yhtä voimakkaasti pilvien lävitse kuin siniseltä taivaalta.

Suojaa siis silmiäsi, ja pidä aurinkolaseja päässäsi myös silloin kun aurinko menee pilveen. Varsinkin jos ulkona ollaan hieman pidempiä aikoja.​

Tarviiko piilolinssien kanssa aurinkolaseja

Toinen yleinen virhe on luottaa siihen, että piilarien UV-suoja olisi riittävä. Se on tietenkin parempi kuin ei mitään, mutta jos auringossa ollaan pidempiä aikoja, ei se riitä suojaamaan silmiä tarpeeksi.

Jos siis ulkona tulee vietettyä aikaa enemmän, laita ne aurinkolasit piilarien päälle, vaikka piilolinsseissä olisikin hieman suojaa UV:ta vastaan.​